За ДНСК
   Нормативна база
   Регистри
   Съобщения
Съобщения
Обявления за издадени административни актове
Покани за доброволно изпълнение на влезли в сила заповеди за премахване
Обявления за съставени констативни актове
   За медиите
   Бюджет
   Въпроси и отговори
   Конкурси за работа
   Връзки
   Профил на купувача
   Търгове
   Административно обслужване
   Обратна връзка
   За потребителя
   Антикорупция
   Начало
Разгънато меню
Търсене:

  За документите
  във формат PDF За PDF документи


26.10.2017 г.


    СКЪПИ КОЛЕГИ,
   
    Днес отбелязваме 135 години от създаване на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
    135 години на фона на историята са само миг. Но за всяка институция това е сериозна и авторитетна възраст. През тези години министерството е било свидетел на кардинални промени в обществено-политическия живот, имало е своите възходи и спадове, преживяло е редица преобразования, но винаги - независимо от политическите събитията и времето, е било важна част от управлението на България. Не случайно пет министър-председатели на страната са били и министри на пътищата и строежите. А малцина знаят, че под ръководството на ведомството са наливани основите на младата българска държава след Освобождението.
    Казвам всичко това, не само защото е причина за гордост и самочувствие, но защото е важно да знаем откъде тръгваме и накъде отиваме. Днес предизвикателствата са още по-големи. След няколко месеца България поема председателство на Света на ЕС под мотото:„Съединението прави силата“. Убеден съм, че тези мъдри слова, които носят огромна духовна енергия, трябва да бъдат водещи във всяка сфера на живот -лична, професионална, обществена.
    Затова, скъпи колеги, независимо от това дали сте ВиК инженери, дали работите в сектора на пътищата, жилищната политика, еврофондовете, геозащитата или в звената на общата администрация, нека обединим усилията си за постигането на голямата цел - развитието на нашите градове и региони, за да спрем обезлюдяването и изтичането на младите хора в чужбина.
    Разбира се, това зависи от много фактори, но нека ние изпълняваме с професионализъм и достойнство нашите задачи, така както са го правили нашите предшественици, защото основната роля, основната мисия на нашето министерство винаги е била и ще бъде съзиданието и развитието в името на една по-красива и уредена държава. Желая на всички лично щастие и съзидателна работа!
   
   
    НИКОЛАЙ НАНКОВ
    МИНИСТЪР
   

ДНСК, гр.София, бул. “Христо Ботев” №47
Правна информация Декларация за достъпност